ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΛΑΝΟΥ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ

Η τροφή σου το φαρμακό σου .! Τον 4ο π.Χ. αιώνα ο Ιπποκράτης δίδασκε μέσα απ’ τον πασίγνωστο αφορισμό του ότι: «Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας.»

 

Η διατροφή αυτή είναι κυρίως ωμοφαγική, δηλαδή βασίζεται στα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς αλλά και σε υπερ-θρεπτικές τροφές, όπως τα φύτρα και ο χυμός σιταρόχορτου, έτσι ώστε ο οργανισμός να αποκαταστήσει τις εσωτερικές του ισορροπίες.

Αποτοξίνωση είναι η απομάκρυνση βλαβερών για τον οργανισμό ουσιών, μέσω του εντέρου, των νεφρών του ήπατος κλπ που λέγονται τοξίνες. Οι τοξίνες είναι δηλητηριώδεις ουσίες, φυτική ή ζωικής προέλευσης που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες ή βλάβες σε ιστούς.

Παράγονται σε μεγαλύτερο βαθμό μετά από:

 • Έντονο στρές
 • Κακή διατροφή.

Οι τοξίνες μπορούν ουσιαστικά να διαχωριστούν σε δυο βασικές διαφορετικές κατηγορίες.

 1. Τις τοξίνες που παράγονται από τον οργανισμό μας χωρίς να μεταβολίζονται λόγω της φυσιολογίας του σώματος (ενδογενείς)
 2. Τις φαρμακευτικές τοξίνες, οι οποίες προέρχονται από συστατικά που εμπεριέχονται κυρίως σε φάρμακα (εξωγενείς).

 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ουσιαστικά η δημιουργία των τοξινών προέρχεται από κακές συνήθειες όπως αλκοόλ, την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών τροφών, ζάχαρης και καφεΐνης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

Τα συμπτώματα που παρατηρούνται στο ανθρώπινο σώμα εξαιτίας των τοξινών είναι κατά κύριο λόγο:

 • η σωματική κόπωση
 • η χαμηλή ενέργεια
 • η μειωμένη πνευματική διαύγεια
 • η κακή διάθεση
 • η κακή λειτουργία του εντέρου φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς παρουσιάζεται ζήτημα δυσκοιλιότητας, χωρίς να αποβάλλονται οι τοξίνες
 • το αίσθημα φουσκώματος στην κοιλιακή χώρα
 • η εμφάνιση ακμής και δερματικών εξανθημάτων
 • πονοκέφαλος
 • παχυσαρκία.

 

Συμπερασματικά, μέσω των παραπάνω ενδείξεων ο ανθρώπινος οργανισμός αποζητά την χαμένη του ισορροπία και τον «καθαρισμό» του από τις βλαβερές ουσίες που αναπόφευκτα εισέρχονται στο σώμα μας καθημερινά.

Η Αποτοξίνωση αποτελεί το πιο βασικό στοιχείο, σε οποιαδήποτε μορφή Ίασης. Aπευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να δει τον οργανισμό του να δουλεύει σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά ειδικότερα σε ανθρώπους με βαριά τοξίνωση και χρόνια κόπωση. Το παρακάτω πλάνο λαμβάνει υπόψιν του τις ιδιαίτερες προσωπικές παραμέτρους του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

 

Αποτοξίνωση ή στέρηση;

Η εξάλειψη πολλών διαφορετικών τροφίμων όλα με τη μία είναι μια πολύ δραστική αλλαγή. Πρέπει να γίνει προσεκτικά ώστε να είναι ασφαλής.

Το σώμα σας χρειάζεται απαραίτητα κάποιες ομάδες τροφίμων, όπως η πρωτεΐνη, το λίπος και το ασβέστιο για να λειτουργήσει σωστά.

Έτσι πρέπει να περιλαμβάνετε στην καθημερινή διατροφή σας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως φακές και όσπρια, τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά και αρκετούς ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Υπάρχουν ατελείωτα προγράμματα αποτοξίνωσης για αυτό να είστε προσεκτική στην επιλογή σας. Μερικοί υποστηρίζουν πλήρη νηστεία ή μόνο χυμούς για λίγες ημέρες!!

Προσέξτε τις συνέπειες για την υγεία και ποτέ να μην ξεκινήσετε μια τέτοια ακραία προσπάθεια χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή ένα ειδικό διατροφολόγο.

Να θυμάστε ότι τα όργανά σας θα επωφεληθούν από κάθε είδους ανάπαυσης.

Έτσι μπορείτε πάντα να πάτε για μια σε ενδιάμεση λύση και να αντικαταστήσετε την μεγαλύτερη επιβλαβής συνήθεια με μια υγιέστερη επιλογή.

 

ΠΛΑΝΟ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ

1ος Μήνας: Καθαρισμός Πεπτικού Συστήματος

Μην περιμένεις να φύγει η κόπωση και η έλλειψη ενέργειας προτού ενεργοποιήσεις και αποτοξινώσεις το έντερό σου. Μην περιμένεις να χάσεις βάρος αν δεν αποτοξινώσεις το έντερό σου. Σχεδόν το 95% όλων των ασθενειών προέρχονται από το έντερο. Τροφές που επί χρόνια σαπίζουν, δημιουργώντας τοξιναιμία, αλλά και τρομακτική επιβάρυνση σε Ήπαρ και Νεφρά.

Η πρότασή μας για το Στάδιο αυτό είναι εδώ (αλόη, προβιοτικά, φυτικές ίνες κ.α.).

 

2ος Μήνας: Επαναρρύθμιση Ορμονικού Συστήματος

Το ορμονικό σύστημα είναι ο επικεφαλής όλων των μεταβολικών διεργασιών του σώματος, ειδικά της αποτοξίνωσης.

Η πρότασή μας για το Στάδιο αυτό είναι εδώ (Ω3 λιπαρά οξέα, μίγμα βοτάνων για ρύθμιση ενδοκρινών αδένων κ.α.).

 

3ος Μήνας: Καθαρισμός Ήπατος – Βελτίωση Μεταβολισμού Χοληστερόλης

Το Ήπαρ είναι το κορυφαίο όργανο αποτοξίνωσης, αλλά και το μοναδικό όργανο που ”καίει” λίπος! Επίσης ρυθμίζει την παραγωγή χοληστερόλης η οποία σε σωστές ποσότητες βοηθά στην αποτοξίνωση και τον έλεγχο των φλεγμονών! Άν θες να χάσεις βάρος, είναι αναγκαίο να έχεις ένα εξαιρετικά καθαρό Συκώτι. Όμως το λίπος είναι και καθαρή ενέργεια! Άρα αν το Ήπαρ λειτουργεί καλά, έχεις αστείρευτη ενέργεια!

Η πρότασή μας για το Στάδιο αυτό είναι εδώ (Ω3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βότανα για τη βελτίωση της χοληστερόλης κ.α.).

 

4ος Μήνας: Αποτοξίνωση Παρασίτων

Ο Μέσος άνθρωπος κουβαλάει μέσα του περίπου 3 κιλά παράσιτα! Το 1/3 απο τα κόπρανα μας, ανήκουν σε τοξικές παρασιτικές ουσίες! Τώρα που τα Όργανά σου λειτουργούν σε πολύ υψηλό βαθμό, μπορείς να σκοτώσεις παράσιτα που λυμαίνονται το σώμα σου, και κλέβουν τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία αφήνοντας τα δικά σου κύτταρα πεινασμένα και αδύναμα.

Η πρότασή μας για το Στάδιο αυτό είναι εδώ (αλόη, προβιοτικά, βότανα κατά των παρασίτων κ.α.).

 

5ος και 6ος Μήνας: Ενεργοποίηση Κυτταρικού κύκλου

Αφού καθαρίσουμε την Εξωκυττάρια και Ενδοκυττάρια περιοχή, μπαίνουμε στην ενεργοποίηση, φτάνοντας στον πυρήνα των κυττάρων: Τα Μιτοχόνδρια.

Εκεί που παράγεται το 95% της ανθρώπινης ενέργειας! Σε αυτή τη φάση περνάμε στην απόλυτη ενεργοποίηση των κυττάρων μας, παράγοντας μέγιστη ενέργεια αλλά και πολύ καλύτερη διάθεση. Είναι ουσιαστικά η τελική φάση του προγράμματος όπου γλυκά φρούτα – και ποιοτικές γλυκαντικές ουσίες επιτρέπονται.

Η πρότασή μας για το Στάδιο αυτό είναι εδώ (κολλαγόνο, βότανα για ενίσχυση αίματος, Ω3 λιπαρά οξέα, προβιοτικά κ.α.). 

 

Μετά τον 6ο μήνα προτείνεται: 

 

Το πιο πάνω πρόγραμμα καλό είναι να εκτελείται ανά εξάμηνο, όπου φυσικά σε συνδυασμό με την κατάλληλη δοσολογία, ένταση και συχνότητα Άσκησης τα αποτελέσματα είναι ακάμη πιο θεαματικά!

 

Έξτρα  tips για πιο εύκολη και γρήγορη αποτοξίνωση. Σε περίπτωση που είστε vegan φροντίστε να συμπληρώνετε την πρωτεΐνη που θα παρείχατε στον οργανισμό μέσω κατανάλωσης κρέατος. Τα σωστά επίπεδα πρωτεΐνης προσφέρουν ενέργεια και μειώνουν το αίσθημα κόπωσης.

1. Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

2. Αυξήστε την κατανάλωση νερού 2lt τουλάχιστον.

3. Αποφύγετε όλες τις τυποποιημένες τροφές.

4. Αυξήστε την κατανάλωση τροφών που περιέχουν βιταμίνη c.

5. Αυξήστε την  σωματική άσκηση.

6. Αποφύγετε την κατανάλωση αλατίου και ζάχαρης.

7. Μειώστε & ελέγξτε το άχγος και το στρες.

8. Αυξήστε την κατανάλωση ωμών φρούτων και λαχανικών.

9. Αυξήστε την κατανάλωση φρέσκων χυμών.