ΠΟΣΙΜΗ ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ: ΩΦΕΛΗ & ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Όλοι γνωρίζουμε τη χλωροφύλλη ως την πράσινη χρωστική των φυτών. Έχει την ιδιότητα να μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια απευθείας σε χημική (σάκχαρα).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της ομοιότητάς της με την αίμη (τμήμα της αιμοσφαιρίνης) του δικού μας αίματος. Πιο συγκεκριμένα η χλωροφύλλη, όπως και η αίμη ανήκουν στην κατηγορία χρωστικών που ονομάζονται μεταλλοπορφυρίνες.

Η αίμη και η χλωροφύλλη αποτελούνται από τετραπυρολικό δακτύλιο. Η διαφορά τους αφορά το άτομο που βρίσκεται στο κέντρο του δακτυλίου. Στη μεν χλωροφύλλη είναι το μαγνήσιο, ενώ στην αίμη είναι ο σίδηρος.

 

Δικαίως λοιπόν, η χλωροφύλλη ονομάζεται και “αίμα των φυτών”. Η χλωροφύλλη εμφανίζει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα για τον άνθρωπο:

 

  • Ενισχύει την αιμοποίηση (βοήθεια κατά της αναιμίας)
  • Βοηθάει στη διαχείριση βάρους
  • Εξουδετερώνει τις τοξίνες
  • Εμφανίζει αντιοξειδωτική & αντιφλεγμονώδη δράση
  • Οξυγονώνει τον οργανισμό αυξάνοντας το pH εντός και γύρω από τα κύτταρα

Φυσική χλωροφύλλη μπορούμε να βρούμε σε όλα τα πράσινα λαχανικά. Ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη έχουν όμως και ορισμένα φύκη όπως η χλωρέλλα και η σπιρουλίνα.

Η χλωρέλλα έχει πολύ υψηλή ικανότητα δέσμευσης βαρέων μετάλλων και άλλων τοξινών.

Από τα φυτά της ξηράς, πραγματικός “δυναμίτης” σε χλωροφύλλη είναι το κριθαρόχορτο και το σιταρόχορτο.

Όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής χλωροφύλλης υπάρχει μια μικρή αλλά σημαντική ιδιαιτερότητα: Η συντριπτική τους πλειοψηφία περιέχουν ένα υδατοδιαλυτό παράγωγο της χλωροφύλλης που ονομάζεται χλωροφυλλίνη (ημισυνθετικής προέλευσης).

            

 

            

 

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο η χλωροφύλλη (και όχι η χλωροφυλλίνη) έχουν αιμοποιητικές ιδιότητες. Επίσης η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων χλωροφυλλίνης καθημερινά ενέχουν το ρίσκο:

 

  • στομαχικών διαταραχών
  • πράσινο χρώμα σε ούρα και κόπρανα
  • αυξημένη φωτοευαισθησία στον ήλιο

 

Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι η λήψη χλωροφύλλης μέσω πρωτογενών πηγών, όπως το κριθαρόχορτο, το σιταρόχορτο και η χλωρέλλα.

 

Όπως γράφω και στην παρουσίαση μου, συνεργάζομαι με αρκετούς ιατρούς, Στον τομέα της Εναλλακτικής Ιατρικής και των Συμπληρωμάτων Διατροφής συνεργάζομαι με τον Δρ. Δαραδήμο Νικόλαο. Πάντα έρχομαι σε επαφή και φιλτράρω την τεκμηριωμένη άποψη και με ερευνητικά δεδομένα απάντηση του πριν προτείνω κάποιο συμπλήρωμα ή οτιδήποτε.

 

Την πρότασή μας λοιπόν μπορείτε να τη δείτε εδώ: