ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπουδές και επαγγελματική εξέλιξη από το 2001 έως σήμερα!

Ένας σύγχρονος αθλητικός επιστήμονας και προπονητής, με σπουδές στον τομέα της Διορθωτικής Άσκησης/Αποκατάστασης και Βιολογίας της Άσκησης και Αθλητιατρικής (BSc PhEd & Sports Science AUTH (SR)). Επιπρόσθετες σπουδές στην Αμερικάνικη Αθλητιατρική Ακαδημία (National Academy of Sports Medicine-NASM) με διεθνείς πιστοποιήσεις ως Ειδικός Διορθωτικής Άσκησης (NASM-CES), ως Προσωπικός Γυμναστής (NASM-CPT) και ως Ειδικός Αθλητικής Διατροφής (NASM-FNS).

Στη συνέχεια απόκτησα κι άλλες διεθνείς πιστοποιήσεις από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Μϋικής Ενδυνάμωσης και Φυσικής Κατάστασης (NSCA-CSCS), το Αμερικάνικο Συμβούλιο Άσκησης (ΑCE) και από την ΕXOS σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν την βελτίωση της αθλητικής απόδοσης αλλά και ως Ειδικός Άσκησης στην Εγκυμοσύνη και στην Λοχεία (Human Mama).

Ολοκλήρωσα με επιτυχία έναν υψηλών προδιαγραφών εκπαιδευτικό κύκλο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Rugby (World Rugby Organisation) σε συνεργασία με το Setanta College της Σκωτίας, στον τομέα του Strength & Conditioning (κοινοί παράγοντες με όλα τα ομαδικά αθλήματα) όσον αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες (παιδιά-προέφηβοι-έφηβοι-ενήλικες), την μακροχρόνια ανάπτυξη αθλητών, την ανάπτυξη θεμελιωδών κινήσεων, την προετοιμασία για προπόνηση με αντιστάσεις, την ταχύτητα, την αντίδραση, την ευκινησία, την γενική και ειδίκη φυσική κατάσταη κ.α..

Πιστοποιημένος επίσης στο σύστημα αξιολόγησης FMS. Το Functional Movement Screen (FMS) είναι ένα εργαλείο που θα βελτιώσει την αντικειμενικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών της Φυσικοθεραπείας και των Προπονητών. Eπικεντρώνεται στο σύστημα αξιολόγησης και βαθμολόγησης των θεμελιωδών μοτίβων κίνησης, κινητικού ελέγχου (Motor Control) και απόδοσης των βασικών μοτίβων κίνησης. Δίνει έμφαση στην ποιότητα της κίνησης έναντι της ποσότητας (Movement Quality Over Quantity), και στον εντοπισμό κινητικών δυσλειτουργιών ή περιορισμών. Λαμβάνοντας υπόψιν την ευρεία παραδοχή ότι το ανθρώπινο σώμα είναι πολυσύνθετο από την φύση του και λειτουργεί σαν ένα σύστημα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε τα μοτίβα κίνησης στο σύνολο.

Είμαι μέλος-υποστηρικτής του Εθνικού Κέντρου «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» (Exercise is Medicine-Greece). Το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» είναι στέλεχος του διεθνούς δικτύου με την επωνυμία ‘‘Exercise is Medicine-Global’’ το οποίο συστάθηκε από τον μεγαλύτερο παγκοσμίως μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής (American College of Sports Medicine) και την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρεία (American Medical Association). Στόχος του εν λόγω διεθνούς δικτύου είναι η προώθηση της σωματικής άσκησης στο γενικό πληθυσμό και η ενσωμάτωσής της στα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών/μελών.

Τα τελευταία χρόνια επιπρόσθετα εφαρμόζω και τεχνικές Μάλαξης (Swidish, Sports, Deep Tissue, Functional Massage και Lymphatic Drainage) και Ρεφλεξολογίας (Ορθοπεδική, Ζωνοθεραπεία κα) για την Ολισθική προσεγγιση της Αποκατάστασης – Αποθεραπείας του ασκουμένου – τραυματία.

Το γνωστικό μου υπόβαθρο συμπληρώνεται από την συνεχή παρακολούθηση μεγάλου αριθμού σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων πάνω σε αντικείμενα της αθλητικής επιστήμης, της εναλλακτικής/ολιστικής θεραπείας, της διατροφής και της υγείας.

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 

Πιστοποιήσεις και Συμμετοχές.

BSC PHED & SPORTS SCIENCE AUTH (SR)

CORRECTIVE EXERCISE SPECIALIST (NASM-CES)

MEDICAL EXERCISE SPECIALIST (ACE)

CERTIFIED PERSONAL TRAINER (NASM-CPT)

CERTIFIED STRENGTH & CONDITIONING SPECIALIST (NSCA)

FITNESS NUTRITION SPECIALIST (NASM-FNS)

FITNESS SPECIALIST (EXOS)

PRE & POSTNATAL FITNESS TRAINER (HUMAN MAMA WORKSHOP)

SPORTS COACH – BASKETBALL (IEK ALFA)

PERSONAL TRAINING (GRAFTS HELLAS)

FMS LEVEL 2 (FUNCTIONAL MOVEMENT SCREEN CERTIFIED)

TRX SUSPENSION TRAINING INSTRUCTOR

KETLLEBELL TRAINER (IKFF)

BLACKROLL TRAINER

LET’S BANDS COACH

LEBERT FITNESS INSTRUCTOR (Equalizer, Buddy System, SRT Barbell)

SPORTS MASSAGE THERAPIST (WMF) (Κάτοχος πτυχίου Αθλητικής Μάλαξης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μάλαξης)

HM ALIVE ACADEMY PRACTITIONER (Κάτοχος πτυχίου επιπέδου Ι & ΙΙ Ελαστικής Περίδησης)

Κάτοχος Διεθνούς Διπλώματος Πρώτων Bοηθειών (Rescue Training International /First Aid Training) – ΚΑΡ.Π.Α & Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδιστής (STANDARD FIRST AID, CPR & AED)

Κάτοχος πτυχίου Προπονητή Πολεμικών Τεχνών Γ’ Κατηγορίας

Κάτοχος πτυχίου Αθλητικών Πρώτων Βοηθειών και Πρόληψη των Τραυματισμών (SPORTS FIRST AID AND INJURY PREVENTION)

Κάτοχος Πτυχίου ως Σύμβουλος Συμπληρωμάτων Διατροφής

Κάτοχος πτυχίου Ορθοπεδικής Ρεφλεξολογίας και Ρεφλεξολογίας Ακριβείας (Αναγνωρισμένο Πτυχίο από το Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων (Π.Ε.Σ.Ρ.), από  το  Διεθνέςω Συμβούλιοω Ρεφλεξολόγων ΙCR, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ρεφλεξολογίας  (RiEN) και από το Σωματείο Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων (ΣΕΡ) και από τον ACTA-Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

Ενεργό μέλος των πανευρωπαϊκών επιστημονικών οργανισμών RE.FOR.MED και U.E.N. (Président de l’Union Européenne de Naturopathie) καθώς επίσης και του Επαγγελματικού Σωματείου Συμπληρωματικής Ιατρικής & Ανθρωπιστικών Σπουδών (Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.)

Κάτοχος πτυχίου Masage Practitioner (Sport – Deep Tissue – Deep Friction – Chair – Swedish – Lymphatic – Trigger Points Massage – Functional Massage), πιστοποιημέμος μαλάκτης και από τον ACTA-Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Absolute Speed (EXOS)

Energy Systems Development (EXOS)

The 0.10 Second Difference (EXOS)

Intergrating Nutrition Into Training (EXOS)

Shoulder & Hip Blueprint by Coaches Tony Gentilcore, Dean Somerset &Rocco Venizelos.

Velocity Based Training by Coaches Brendon Rearick and Kevin Carr (CFSC)

Integrating Rehab & Fitness Training by Coaches Brendon Rearick and Kevin Carr (CFSC)

Functional Training Anatomy by Coaches Damion Perry, Brendon Rearick and Kevin Carr (CFSC)

Overhead Athlete – Barbell Rehab by Dr. Michael Mash

Strength & Conditioning Course – FUNCTIONAL FITNESS SCHOOL by Coach  Theodoros Stylianidis

Σεμινάρια αθλητικής διατροφής και συμπληρωμάτων (Peak Performance).

Σεμινάρια με πλήθος εργαλείων λειτουργικής προπόνησης (ΤΟΤAL FUNCTIONAL TRAINING – GRAFTS)

Σεμινάριο ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ (Dr. GEORGE GOUDELIS – MP BALATSINOS)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MUSCLE HYPERTROPHY & NUTRIOTIONAL METHODS BY COACH MARINOS PEIOS

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ FAT LOSS TRAINING & NUTRITION METHODS BY COACH MARINOS PEIOS

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ OPTIMIZING THE FEMALE BODY BY COACH MARINOS PEIOS

Σεμινάριο HIIT, CROSS GYMNASTICS, ANIMAL BODYWEIGHT MOVEMENT, SPARTAN SGX (JONATAN CANADA)

Σεμινάριο TRIGGER POINTS THERAPY (KINETIKS MASSAGE AND BODYWORK)

Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Δραμιών (Greek Kettlebell Federation)

Μέλος της ομάδας γνωστού Eλληνικού Φόρουμ Bodybuilding.

Η έντονη αθλητική μου δραστηριότητα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόκτηση εμπειρίας και γνώσης, δοκιμάζοντας την θεωρία στην πράξη.Υπήρξα ανέκαθεν δραστήριος και από μικρό παιδί είχα μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό. Ως αθλητής ερασιτεχνικού επιπέδου, έχω περάσει από πολλά αθλήματα (ατομικά και ομαδικά). Ξεκίνησα να ασχολούμαι με διάφορα αθλήματα με σκοπό την κατανόησή τους στο βιομηχανικό επίπεδο κίνησης αλλά στις εργοφυσιολογικές απαιτήσεις του καθενός ξεχωριστά για την βέλτιστη κατάρτισή μου ως γυμναστής Αποκατάστασης και την σωστή εφαρμογή των διάφορων προπονητικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Βασική μου ενασχόληση ήταν, και παραμένει μέχρι σήμερα, η εφαρμογή κλασσικών και νέων προπονητικών μοντέλων στην πράξη. Η προσωπική μου προπόνηση αλλάζει συχνά στόχους και κατεύθυνση, ανάλογα με το τι θέλω να ασχοληθώ και το αντικείμενο που θέλω να εμβαθύνω.Είμαι λάτρης του αθλητισμού και παραμένω διαρκώς σε ακμαία αθλητική κατάσταση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η σταδιοδρομία μου ως προπονητής.

Eργάζομαι από το 2005  ως προσωπικός γυμναστής. Έχω προπονήσει αθλητές υψηλού επιπέδου, ελεύθερα ασκούμενους, άτομα με μυοσκελετικές παθήσεις, εγκυμονούσες και ασκουμένους τρίτης ηλικίας. Υπήρξα γυμναστής στα τμήματα υποδομών σε ομάδες όπως Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., Π.Σ. ΕΥΚΑΡΠΙΑ (Καλαθοσφαίριση), ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ (Πετοσφαίριση), ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ (Rugby). Με εμπειρία πάνω από 15 χρόνια, έχω προπονήσει πλέον εκατοντάδες ελεύθερα ασκούμενους και αθλητές επαγγελματικού και ερασιτεχνικού επιπέδου. Η προσέγγισή μου μεταβάλλεται και ρυθμίζεται πάντα σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ασκουμένου/τραυματία, το προπονητικό του επίπεδο, την καθημερινότητα του, τυχόν μυοσκελετικές παθήσεις, την απόδοση, την αποκατάσταση τραυματισμού, τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και τον σκοπό του.

Για την ολισθική και αποτελεσματική αντιμετώπιση/θεραπεία των αθλητών και ελεύθερα ασκουμένων μου, συνεργάζομαι με:

-Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς (Ράλλης Ιωάννης, Γκουδέλης Γεώργιος)

-Φυσιοθεραπευτές (Σιγκούνας Κωνσταντίνος, Αυτοσμίδης Δημήτριος)

-Εργοφυσιολόγο (Ζιώγας Γιώργος)

-Οστεοπαθητικό (Βαθρακοκοίλης Κωνσταντίνος)

-Χειροπράκτη (Πανάβογλου Σάββας)

-Ρευματολόγο (Λαγουδάκης Αριστείδης)

-Αθλητική Ψυχολόγο/Παιδοψυχολόγο (Ρέρα Ειρήνη)

-Εργοθεραπεύτρια (Παπαδοπούλου Ελένη)

-Διατροφολόγο (Τσιούδας Αθανάσιος)

-Καθηγητή Βιολογίας – Επιστήμων Τροφίμων (Δαραδήμος Νικόλαος)

-Εναλλακτική Θεραπεύτρια (Πεντίδου Φανή)

-Εταιρεία Ορθοπεδικών και Ιατρικών ειδών (Στατικό και Δυναμικό Πελματογράφημα και κατασκευή   Ορθωτικών – New Cosmos Medi).

Η φιλοσοφία μου ως προπονητή βασίζεται στην κατανόηση της προπονητικής διαδικασίας μέσα από το τρίπτυχο αθλητικού επιστήμονα, προπονητή και αθλητή και στην μεταφορά της στον ασκούμενο/αθλητή για την επίτευξη των στόχων.

ΑΘΛΗΤΗΣ

Η εμπιερία μου ως αθλητής.

Kατέχω πολύπλευρη εμπειρία από διάφορα αθλήματα όπως: KICK BOXING (Κάτοχος Μαύρης Ζώνης), PHYSIQUE BODYBUILDING, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ, CROSSFIT, RUGBY (Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ BLUES RUGBY), ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (B.A.O.) ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΚΕΩΝ – B.A.O. – Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.), ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ), TRAIL RUNNER και είμαι σε θέση να προσαρμόσω την εκγύμναση του κάθε ασκούμενου ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του.

ΣΗΜΕΡΑ

Η εξέλιξη της καριέρας μου σήμερα.

Eξασκώ το επάγγελμα του Προπονητή Φυσικής Κατάστασης (personal training, small group training, online coaching, προπονητής φυσικής κατάστασης σε ομάδες).Αρθρογραφώ πάνω σε θέματα αθλητισμού και προπονητικής.Δημοσιεύω scienced based πληροφορίες σε θέματα fitness και προπονητικής στο Blog, στο κανάλι μου στο You Tube και στα Social Media.Προπονούμαι καθημέρινα.Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την Καλαθοσφαίριση (Kamptzida Lizards).