5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΣΟΚΥΚΛΟ ΓΡΑΜΜΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

 5 ΤΙPS ΓΙΑ ΜΙΝΙ CUT ΣΤΗΝ OFFSEASON ΠΕΡΙΟΔΟ

 

1) ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟΚΥΚΛΟ (MINI CUT)

 – Το μεγαλύτερο διάστημα της offseason περιόδου, δεν θα πρέπει να ”ξοδευτεί” από θερμιδικό έλλειμμα. Εάν πρόκειται να μειώσετε θερμίδες, μείνετε σε καλό δρόμο και διατηρήστε το αποτελεσματικό. Αν και δεν θα συνιστούσα απαραιτήτως να κάνετε δίαιτα, βεβαιωθείτε ότι παραμένετε αρκετά συνεπής ώστε η ασυνέπειά σας να μην παρατείνει το διάστημα του mini cut σας και να μην σας αφαιρεί χρόνο που θα μπορούσατε να είστε σε θερμιδικό πλεόνασμα και να βελτιώνεστε/υπερτρέφετε τους μύες σας.

2) ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΓΡΑΜΜΩΣΗΣ

– Όλοι έχουμε ένα σημείο όπου αρχίζουμε πραγματικά να νιώθουμε τα αποτελέσματα του υπερβολικού αδυνατίσματος (χαμηλά επίπεδα ενέργεια, υπερβολική πείνα, πτώση ενέργειας/διάθεσης και δύναμης, μειωμένη σεξουαλική ορμή, κακός ύπνος, νευρικότητα κ.λπ.). Ένας offseason mini cut μεσόκυκλος δεν πρέπει να μειώνει το σωματικό λίπος στο σημείο που συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω. Το τελικό σημείο ενός mini cut πρέπει να τέτοιο που να είναι βιώσιμο, εκτός αν στοχεύετε να ανεβείτε στη σκηνή μετά το τέλος του συγκεκριμένου μεσόκυκλου.

 3) ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

– Ο στόχος ενός offseason mini cut είναι προφανώς να μειωθεί το ποσοστό λίπους αλλά  κυρίως να δημιουργήσετε τις προυποθέσεις ώστε να μην χρειαστεί να ξανά κάνετε κι άλλο mini cut σε μεσόκυκλο υπερτροφίας (ή στην. οffseason). Βεβαιωθείτε ότι χάνετε αρκετό βάρος ώστε να μην βιαστείτε να επιστρέψετε ξανά αμέσως.

4) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

– Δεδομένου ότι το offseason mini cut  θα πρέπει να τελειώνει με ένα βιώσιμο ποσοστό σωματικού λίπους, δεν χρειάζεται στο επόμενο διάστημα να επανακερδίζετε βάρος άμεσα και γρήγορα (αρκετοί ”ξασπάνε”), όπως μετά από έναν αγώνα. Επιπλέον, εάν πρόκειται να ξανακερδίσετε γρήγορα όλο το βάρος μετά την περίοδο γράμμωσης, θα ήταν καλύτερα να μην μπείτε σε mini cut μεσόκυκλο, ώστει να μην χάσετε χρόνο για βελτίωση/υπερτροφία λόγω θερμιδικού ελλείμματος.

5) ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΘΕΡΜΙΔΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

– Ως γνωστό, η πρόοδος σημειώνεται  στην offseason περίοδο με υψηλή θερμιδική πρόσληψη και σύσταση σώματος σε ανεκτό επίπεδο . Προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή πρόοδος μεταξύ των αγώνων, το μεγαλύτερο μέρος της  offseason σας θα πρέπει να ξοδευτεί σε θερμιδικό πλεόνασμα. Εάν είστε συχνά σε offseason mini cut blocks (μεσόκυκλο γράμμωσης), θα πρέπει να επαναξιολογήσετε την προσέγγισή σας, καθώς είναι πιθανό να φρενάρετε την πρόοδό/υπερτροφία σας.