ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS

Διατροφικά Στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ένας αθλητής/ασκούμενος:

 

* Η προ-προπονητική διατροφή είναι ίσως πιο σημαντική από την μετα-προπονητική διατροφή, ειδικά αν οι προπονήσεις σας διαρκούν λιγότερο από μία ώρα. Θα πρέπει να θυμάστε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τα θρεπτικά συστατικά να μπουν στο σύστημά σας, και η αύξηση των αμινοξέων του αίματος κατά τη διάρκεια της προπόνησης αυξάνει την πρωτεϊνική σύνθεση.

 

* Η L-Τρυγική L-Καρνιτίνη μπορεί να αυξήσει τους υποδοχείς ανδρογόνων στους μύες σας και να μειώσει τον πόνο μετά την άσκηση. Πάρτε 1 γραμμάριο δύο φορές την ημέρα.

 

* Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση πρωινού είναι χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, η κατανάλωση ενός πρωινού υψηλού σε πρωτεΐνη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ενίσχυση του κορεσμού καθώς αυξάνει επίσης την πιθανότητα ότι οι υδατάνθρακες που θα καταναλώσετε στο μεσημεριανό σας γεύμα θα αποθηκευτούν ως γλυκογόνο.

 

* 40 γραμμάρια πρωτεΐνης καζεΐνης πριν από τον ύπνο θα αυξήσουν την πρωτεϊνική σύνθεση κατά 26% ενώ κοιμάστε.

 

* Οι αρμοδιότητες του ιχθυελαίου δεν εκτείνονται στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα (αν μη τι άλλο, έρευνα δείχνει ότι τον μειώνει ελαφρώς). Είναι εκπληκτικό για πολλούς λόγους (βελτιωμένη πρωτεϊνική σύνθεση, βελτιστοποιημένη καύση λίπους, μικρορύθμιση της ηλεκτροχημείας της καρδιάς σας, μείωση πόνου στις αρθρώσεις), έτσι λοιπόν λαμβάνετε αρκετό (2.5-5 γραμμάρια EPA/DHA).

 

* Η φλεγμονή που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας μυϊκής οικοδόμησης. Πίνοντας ροφήματα υψηλά σε αντιοξειδωτικά για να το αποφύγετε αυτό μπορεί να μειώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη μετά την προπόνηση.

Αφήστε μια απάντηση